Károlytáró, a felfedezetlen, gyönyörű, tiszta Mátra

Károlytáró Gyöngyöstől 10,5 km, Mátraszentimrétől 4 km, az erdőtől 0 km. Igen, körös-körül csak erdő van. Valaha a környéken bányászat folyt. Ma nincs bánya, bolt, iskola, templom, kocsma. (Pedig igény lenne rá, mármint a boltra és kocsmára.)

T. Cím!
 
Érdekes a honlap, ahol ezt az e-mailcímet találtam.
Kerestem rajta hozzászólásokat, de nem találtam.
 
Amikor én Károlytárón járok, mást tapasztalok, mint amit ez a honlap sugall.
 
Kedves, tettrekész embereket, akik saját maguk szépítik a környezetüket. A rossz útjukat kapával, gereblyével, unokákkal javítgatják.
 
Az Önkormányzat rendszeresen kaszálja a területet, nagyon szép.
 
Nem biztos, hogy csak a rosszat kell látni egy helyen, Magyarországon.
 
Nem csak alkoholisták vannak Károlytárón. Vannak ottlakó, környezetüket tisztántartó rendes emberek is. Amikor arra járok, mindig tiszta és rendezett az utca és a kertek is. Nyáron csupa szép virág minden.
 
A túristák utáni mocskot összeszedik.
 
Erről is lehetne tájékoztatni a nagyvilágot, nem csak ROSSZ létezik.
 
köszönöm, ha elolvasta.
 
 
viszontlátásra
szinusz

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kirandulok.jpg

Email címemre:    
kispalyas@hotmail.com tisztelettel várom észrevételeiket, hiszen a honlap  célja Károlytáró népszerűsítése, bemutatása.A hozzám küldött leveleket honlapomon, ezen a menüponton közzé fogom tenni.

Azt hallottam még, hogy jár kenyeret áruló autó, meg a fagyisautó rendszeresen.
szerintem ez is a jó dolgok közé tartozik.
viszontlátásra
szinusz

 Üdvözlöm Attila !

Táróra rákeresve találtam meg az oldalt, és mint néha-néha ott üdülő/lakó, nagyon megörültem, hogy valaki foglalkozik a közösséget érintő problémákkal....nyilvános telefon, bolt, kocsma stb. Én szintén megpróbáltam megvívni a harcot az illetékes szervekkel, de süket fülekre talált a kérésem. Azért bízom benne, hogy a Mátra legszebb települése ,talán egyszer elindul a fejlődés útján. Személy szerint, - sajnos - erre nagyon kevés esélyt látok, de bízzunk a szebb jövőben.
 
Mivel nekem is ott van ingatlanom, a 21/a-ban, néha esténként,amikor jött haza busszal találkoztunk is . / valószínűleg a NIVÁMAT csináltam / Sajnos a munka Pesthez köt, bár itt az élet szinte elviselhetetlen, de jó néha lemenni és ha mást nem, de bámulni ki az ablakon és nézni azt a gyönyörű tájat. Mostanság pénz hiányában ritkulnak a lemenetelek, de ma édesanyámat viszem le, mert ő is imád ott lenni.
Önnek jó egészséget kívánok és minél kevesebbet idegeskedjen !
 
Üdvözlettel : Sipos László
 
A honlap nyomán az első Károlytáró iránti érdeklődő:

 Kedves Attila,

Szeretnék érdeklődni, hogy a bánya területe látogatható-e. Ásványgyűjtés céljából szervezünk egy kis kirándulást ide. Kell engedély a bánya területére való behajtáshoz? Ha tudna nekem pár információval szolgálni nagyon megköszönném.

Üdv.

 Laci

Ők már felfedezték Károlytárót!

 http://kekesturista.hu/elmenybeszamolo/lista/792/

Üdvözlöm,

Etel Szep vagyok és szeretném tájékoztatni arról,
hogy karolytaro.hupont.hu honlapja hogyan érhet
el jobb helyezést a Google találati oldalain.

Keresőoptimalizálási szakértőként dolgozom a SEO Hungarian -nál és
miközben internetes kutatást végeztem egyik kollégám számára, megtaláltam
az Ön email címét, és úgy döntöttem, azonnal felveszem Önnel a kapcsolatot.

Ha felkelti érdeklődését a téma, szívesen küldök további információkat
és minden olyan részletet, ami az együttműködéshez szükséges.

Köszönettel,
http://www.deepgreenrobot.org/using-green-technology-under-the-threat.html
Etel

Remélem, hasznos tanácsokat kapok honlapom és ezzel Károlytáró népszerűsítéhez.

Pista Attila

A legújabb fejlemények:

 

Kedves Attila!

 

 

 

karolytaro.hupont.hu lelkes olvasójaként és néhány munka-, és bajtársam nevében fordulok önhöz segítségért és jó tanácsért. Negyedik éve már, hogy aTócsa gyermeknyaraltatás intézményét működtetjük, minden évben más helyszínre költöztetve a nyári táborunkat. A jövőben szeretnénk ennek a reményteli vállalkozásnak egy állandó helyet keresni, így jutottunk el Károlytáróra. A blogján is említette a kiüresedett iskola épületet, ami potenciális célpontja lehet ügyünknek. Kérdésünk az lenne, hogy a helyi körülmények és szereplők jó ismerőjeként, lát-e arra esélyt, hogy hosszú távra az épületet bérbe vegyük az önkormányzattól és egész évben közösségi programokat, táborokat szervezzünk ott. Egyáltalán alkalmas-e az épület 30-40 ember befogadására, alvóhely, konyha, vizesblokk kialakítására, téli-nyári üzemeltetésre? Nem vagyunk tisztában az épület állapotával, de tervünkben szerepel egy felújító akció is. Volt szerencsénk nemrégiben látogatást tenni Károlytárón és elmondhatjuk, hogy a település és a környék (blogja érzékletes bemutatása nélkül is) hívogató, mondhatni magával ragadó. Pont megfelelő helyszín egy elvonulni vágyó, fővárosi csapat számára, akik készek a város kényelmét és pompáját hátrahagyva, izgalmakat vinni egy mátrai falu életébe.

 

Örömmel vennénk, ha ellátna jó tanácsaival, néhány szóban leírná az iskola épületében, esetleg más környékbeli helyszínekben rejlő lehetőségeket, ezzel segítve kezdeményezésünket. Reménykedünk abban, hogy az álomból valóság válhat és hamarosan személyesen is elkalauzolhat minket a helyszínre.

 

Segítségét előre is nagyon köszönjük!

 

 

 

Üdvözlettel, 

 

a Tócsa egész népének nevében Makkai Dani (alias Bindzsi Bácsi)

 

 Természetesen azonnal válaszoltam:

Kedves Dani!

Tőlem ne sokat várjon, agyvérzés utáni állapotban vagyok, Szóban szinte érthetetlenül kommunikálok, szóval nehéz velem.
Nagyon örülük, hogy blogom felkeltette érdeklődésüket. Az iskola a  gyöngyösoroszi önkormányzat tulajdona http://www.gyongyosoroszi.hu/polgarmesteri_hivatal , keressék Vernyihel Lívia polgármester asszonyt, mindenben segítségükre lesz, ebben biztos vagyok. Megfelelő felújítás esetén a volt iskola megfelelne elvárásaiknak, alvóhely, fürdő-zuhanyozó, konyha, mind kialakítható, csak akarni kell.
Üdvözlettel: Attila
 
 
 
 
A napokban jött egy üzenet:
 
Kedves Pista Attila!
 
Őszinte rajongója vagyok a Károlytáró weboldalnak, amit létrehozott, ennél már csak a Mátráért rajongok jobban! 
 
Párommal most vásároltunk egy kisebb telket Bagolyirtáson, és éppen azon tűnődtünk, vajon a Pista bácsi él-e még, szóval gondoltam megpróbálkozom mint az egyszeri kiskirályfi és írok egy levelet Önnek, hogy hogyan szolgál az egészsége.
 
Amikor Károlytáróra kirándultunk nagyon szerettünk volna összefutni Önnel, de persze csak Okoskába botlottunk, tökéletesen megfelelt a leírásnak :-)
 
Emellett ami miatt még írok, az az volna, hogy én itt alaposan utánaolvastam a Toka-patak és az ércbánya sztorinak is, de sajnos a link nem működik a tanulmányról, meg lehet ezt valahonnan szerezni netalántán? Közeltsem életbevágó, csak lenyűgöz az emberi felelőtlenság, főleg ha a környezetünkről van szó..
 
További csodás napokat kívánok!
Lázár Dóri
 
 

 Markóné Kaparó Panni írta

 

Szia Attila, olvastuk a Károlytáróról szóló írásodat ami nagyon tetszett (a lányaimnak is) és köszönjük. Szombaton voltunk fenn a lányokkal nosztalgiázni. Mi 10 évig laktunk ott és nagyon jó volt, így minden évben felmegyünk. A nagyobbik lányom ott kezdte az iskolát is, most be is mentünk szétnézni (hát borzasztóan néz ki) Akkor még nagyon jó volt minden, igen volt bolt, zöldséges, egy kis könyvtár, klubhelyiség ahol lehetett kártyázni, sakkozni, sörözni, sőt az erdőben kuglipálya is volt. Akkor szinte egy család volt az egész telep. A lányaim is szeretettel emlékeznek az ott töltött gyermekkorukra. Az erdő, a rét most is gyönyörű, de nagyon kihalt volt a telep, egyetlen embert láttunk csak. Na, és a sok ismerősről akikről írtál én is ismertem mindegyiküket, mert dolgoztam az irodaházban. Nem tudtam, hogy hol lakol, pedig beköszöntem volna, hogy: helló Attila, itt vagyunk mi is. Na, de be is fejezem ezt a sok írást mert biztosan már meguntad olvasni. Jó egészséget kívánok és minden jót. Szia

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 16
Heti: 109
Havi: 482
Össz.: 114 454

Látogatottság növelés
Oldal: Hozzászólások, észrevételek
Károlytáró, a felfedezetlen, gyönyörű, tiszta Mátra - © 2008 - 2024 - karolytaro.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »